ГЕРБ ще предложи проектокабинет след като получи първия мандат от президента

...
ГЕРБ ще предложи проектокабинет след като получи първия мандат от президента
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложи проектокабинет, не изключва възможността и за правителство на малцинството

ГЕРБ ще предложи проектокабинет откакто получи първия мандат от президента Румен Радев. Това съобщи пред публицисти зам.-председателят на партията Томислав Дончев. Той отхвърли да уточни името на номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС. Уточни обаче, че съставът на проектокабинета ще е явен до 10 дни като през това време от партията ще се опитат да осигурят политическо бъдеще на кабинет. Дончев не изключи и формата кабинет на малцинството.

" Разговорите не са спирали. Всички опити да бъдат извършени договаряния за сформиране на кабинет, се оказаха невъзможни, тъй като политическите сили, с които имаме идеологически сходства в стратегиите и задачите, нямат явна податливост да водят сходни диалози. Ще използваме оставащата седмица или 10 дни във всевъзможен тип опити - обществени, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще на кабинет с първия мандат, което не изключва и формата кабинет на малцинството ", уточни Томислав Дончев. 

По думите му, това няма по какъв начин да е коалиция на база съглашение, тъй като явно е невъзможна. Няма по какъв начин да е аритметична коалиция. Последната опция е държавно управление на малцинството, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР